2021-03-28
对上果次嚟食已经喺2020年,相隔咁耐试试水准保持如何😎 餐厅环境宽敞,座位非常多,间好晒隔板都坐得舒服,由于我哋到步都9点,餐厅只有几枱客,一直陆续有客出入,主要街坊客比较多餐牌主打新加坡传统食物:海南鸡、肉骨茶、叉烧、喇沙,我当然拣返招牌海南鸡海南起骨/烧鸡(套餐+细肉骨茶+菜心)$86第一次试烧鸡,起骨嘅鸡啖啖肉,指定鸡髀位仲可以加$5,鸡份量正常,配上咸香粒粒分明嘅大碗油饭;鸡皮烧得焦香,食落唔干够嫩滑,点返配鸡专用嘅酸辣汁,非常惹味😋套餐仲包埋个细肉骨同油菜,细肉骨茶非常足料,两件豆卜、两条骨,强烈胡椒味掩盖咗原本嘅药材味,味道正宗,就算怕药材汤嘅人都可以一试;最后加埋个油菜,男士食都够晒饱😎海南起骨/白鸡(碟头饭)$63食量少嘅女士可以拣碟头饭,招牌白鸡肉质鲜嫩唔霉,伴上新鲜脆口青瓜片同肉茄片,淡口白鸡我推荐配姜蓉,唔会抢晒鸡嘅鲜味,送油饭一流另外加$15配咗热薏米水,食完解腻又清热牛油果汁🥑 $30超级大杯,浓厚幼滑口感,最特别之处喺依度用咗焦糖取代白糖,饮落有淡淡嘅焦糖香味,赞👍🏻总体嚟讲,味道质素能够保持一贯水准,价位虽然比坊间贵少少,但胜在质素喺返度,偏好新加坡传统
海南起骨/烧鸡(套餐+细肉骨茶+菜心)$86
海南起骨/白鸡(碟头饭)$63
另外加$15配咗热薏米水,食完解腻又清热
牛油果汁🥑 $30
总体嚟讲,味道质素能够保持一贯水准,价位虽然比坊间贵少少,但胜在质素喺返度,偏好新加坡传统海南鸡饭,又想食埋肉骨茶,就必试依间!