2021-03-13 49 浏览
不嬲都知深水埗好多嘢食,而且性价比都好高,咁今次就嚟左面屋丸京食拉面。餐厅俾人一种好温暖嘅感觉,职员态度都好好。真。叉烧拉面职员好好介绍左呢度嘅叉烧,真叉烧系以慢煮形式烹调。叉烧铺满了整个碗,分量十足加上都有一只流心蛋为碗拉面作点缀。慢煮叉烧比传统叉烧更易入口,而且味道香浓,汤底方面则拣了清汤,令到整碗汤并没有油腻。丸京拉面丸京拉面分别有传统叉烧加慢煮叉烧,传统叉烧虽然冇慢煮叉烧咁有入口即溶既感觉,但煎香了外层则多了一份嘅肉香。而虾汤真系非常好,饮得出用咗好多虾煮,非常香浓,同配合樱花虾,使到成碗拉面都非常好食,面条挂汤能力亦做得好好,份量都好够。平时出去食一碗拉面最多都系比一两块叉烧你,但系呢度有超多嘅叉烧,足足有六块,大约都系$100 ,性价比极高,下次一定再帮衬。

真。叉烧拉面

丸京拉面