2022-04-04 558 浏览
中环有好多餐厅及小店,有平有贵。作为打工仔嘅我,梗系想揾平靓正的。最近发现中环街市附近有间日本人开的便当店,店内全部员工都系日本人。我每次都叫外卖,因为有9折同埋唔使除口罩喺店入面食😁。佢D便当好多款, 今个月开始仲出咗每日便当优惠。张传单写$55一个便当,但收钱时只收$50,中环揾到咁平仲要有9折,我真系唔写食评俾你唔得。而于食物方面,真系好好味。可能系日本人开嘅关系,成个便当好靓,亦好地道。今日食咗佢个炸虾便当,有4大只咁多。攞到公司仲卜卜脆,一D都唔油腻。 我之前食过佢嘅三文鱼便当、炸鸡明太子紫菜便当同炸猪排便当,每次都好好味。好过去Donki买果D好多。另一加分位系佢可以Whatsapp落单,每次我落完order, 行到去舖头就有得攞,唔使等。佢仲有送外卖服务添,不过我未试过。唔知lunch hour会唔会好耐先送到。总括而言,呢间小店暂时系我喺中环最钟意食嘅,一星期起码会食一次。而家佢推出「每日便当」,我可能会食多几次😋由于太好食,忘记咗影相。不过D卖相同佢哋嘅传单都差唔多。真心推介。

外卖自取
  • 他他酱炸虾便当