又到秋天食大闸蟹既时间,原来渔不老唔止食烤鱼火锅,仲有大闸蟹食!我地星期二晚黎每人$388,两个人total 有:清蒸大闸蟹公四只金黄色既蟹膏啖啖甘香,蟹肉鲜美。有齐架撑手套摆哂阵比你,食完仲有杯超级姜既姜茶驱寒,追加多只都唔怕呀~火焰醉翁虾估唔到有专人系你面前落酒煮虾,都几惊喜,仲要赞赞呢度既伙计个个都好有礼貌好nice~ 熊熊火焰show好睇又好食,六只醉翁虾闻落好重酒香,食落有酒糟既甜美。(想睇video有几精彩可以去我IG😂)选左蕃茄薯仔做火锅汤底,黎配肥牛黑毛猪卷拼盘同蔬菜篮。重点系样样食材既质素好高,斋饮个蕃茄汤都好好味,因为有好多蕃茄薯仔配料!肥牛油脂够,牛肉味好浓,无筋无渣;黑毛猪当然同样地高质~薯仔超粉,啲菜同粟米都好靓好甜,一食就知同出边果啲好唔同!甜品有浓姜芝麻汤圆,汤圆软糯甜甜,再次有超级姜既姜汁,出面冻左要帮你驱多下寒先行出街~

清蒸大闸蟹公四只

火焰醉翁虾