2023-02-28 59 浏览
心血来潮想食碗热辣辣嘅拉面,系旺角闹市揾到金鹤拉面 。除咗做堂食,亦见有客人抢外卖拉面。而呢间拉面店以黑主做主调,无半开放式厨房欣赏到师傅为食客煮面,平实简单😎🔅极浓鸡白汤拉面 $138 餐牌提到汤底系用原只🐥鸡烹煮 8 个小时嘅白汤,天然精华充满住骨胶原,系护肤补品👸白汤汤底味道清甜浓郁,附上牛蒡,干身时脆口,用汤浸一浸就带少少烟韧 ,另外重附有大大块嘅豚肉,半只半熟蛋,同埋两块软嫩鸡肉,份量十足👏🔅北海道蟹汤拉面 $138汤底同样浓郁,质感少少杰。白雪雪嘅🦀蟹肉份量唔少,令每口拉面都可以有蟹肉伴住食,另外亦附有半熟蛋同大大块嘅紫菜💕🔅盐烧五花腩 $48/2 串外脆肉嫩,烧得惹味,如果再多少少厚度就更好😆食完两碗拉面之后,都唔太觉有腻或者口干感觉,呢两个汤底又的确唔错👍

极浓鸡白汤拉面

🔅极浓鸡白汤拉面 $138

北海道蟹汤拉面

🔅北海道蟹汤拉面 $138
盐烧五花腩

🔅盐烧五花腩 $48/2 串
外脆肉嫩,烧得惹味,如果再多少少厚度就更好😆

• 极浓鸡白汤拉面
  • 北海道蟹汤拉面