2018-07-17
今日同个朋友行过旺角见到登打士街开咗间新嘢叫Slluks T2, 一经过已经俾佢个招牌同佢铺头入面个大萤幕吸引, 又有好多靓仔靓女喺度派传单,而且我哋行哂成条街,全部都系得啲又甜又肥嘅糖水珍珠奶茶,得佢哩间唯一见到有氮气冰咖啡同埋新鲜水果茶饮,所以同朋友一致拣咗Slluks 嚟买。我自己买咗一杯氮气咖啡,见佢拎岀嚟时以为系杯黑啤嚟呀!佢用咗个好靓嘅啤酒杯载住啲咖啡。而且店主话饮完只杯仲可以俾我keep 番呀!试咗一啖,首先系饮到好滑又细密嘅泡泡,跟住就饮到咖啡嘅香浓味道,佢有轻微加咗小小糖浆,中和到咖啡嘅微苦,一开始饮到嘅奶滑感以为系店主加咗奶去打,点知一问之下𠮶啲奶滑感原来系全因为由氮气打岀咖啡时而带岀嘅,所以原本怕饮斋咖啡嘅我一啲都唔觉得自己饮紧无奶嘅咖啡呀,而且更加令我更钟意呢杯氮气咖啡嘅原因系入面一粒冰都无加,唔会越饮越淡,但系仍然好冰凉,即刻可以令你喺炎炎夏日降温呀!另外朋友就想饮水果茶,店主就话今日啲水蜜桃好新鲜,问朋友想唔想试吓水蜜桃特饮。店主果然无介绍错呀,佢成杯嘢入面都充满水蜜桃果蓉,个茶底应该系用咗红茶去做。饮每一啖都会食到果蓉,而且又充满水蜜桃嘅香味,饮落又清甜,
店主果然无介绍错呀,佢成杯嘢入面都充满水蜜桃果蓉,个茶底应该系用咗红茶去做。饮每一啖都会食到果蓉,而且又充满水蜜桃嘅香味,饮落又清甜,系新鲜水蜜桃嘅甜,佢根本就唔洗落糖水,我觉得呢杯嘢真系真材实料,又健康!我同朋友都好钟意!
店主仲话佢哋会定时有新嘢岀,下次去或者又可以饮到啲时令生果嘅果茶。不过我自己又好钟意佢个氮气咖啡㖞!所以睇嚟都系要去多几次先试得哂啦!
而家真系好小见到啲咁有heart, 有真材实料又健康嘅饮品店, 一定要支持支持呀!