2023-01-21
尖沙咀亚士厘道有间楼上西餐厅,见到佢有款好靓嘅海鲜船,俾佢吸引咗我去打卡,除咗卖相惦,味道都好正,其他食物同cocktail都唔错🌟海神珍珠号有4款海鲜火焰北海道带子伴柚子碟豆花沙律 x 4松叶蟹钳伴海葡萄南瓜汁 x 4金枪鱼茸配羽衣甘蓝红菜头忌廉汁 x 4鲜蚝配鸡尾酒 x 12生蚝冇腥味,用cocktail浸住几好味,平时唔点食生蚝嘅我今次食半打完全冇问题,而带子几新鲜,轻轻烧过几香🌟鲟鱼黑鱼子烟三文鱼他他面头一大堆黑鱼子,中间就烟三文鱼,个底就有红菜头,一啖咁食几有层次🌟黑松露香烤甜薯薯条甜薯薯条炸到外面好脆,而番薯肉甜得黎仲好软好淋🌟烤脆猪手配薯蓉、酸椰菜及蜜糖芥末汁食完啱啱3样野其实都几饱,所以见到呢个猪手时有啲吓亲,因为劲大份,好彩最后都食得哂猪手皮烤得劲脆,猪手肉嫩身,味道唔会话太咸,而且脂肪唔算多有酸椰菜同沙律菜伴碟,食完可以清下油腻感🌟Poseidon's Treasure呢杯cocktail用个盒装住,打开果下好多烟飘出黎,打卡一流成份系Rum酒配蝶豆花、柠檬、雪碧、新鲜水果,酒精浓度唔算高,几易入口,啱哂女仔饮🌟 RainforestGin酒沟梳打配上青瓜同薄荷叶,
🌟海神珍珠号
有4款海鲜
火焰北海道带子伴柚子碟豆花沙律 x 4
松叶蟹钳伴海葡萄南瓜汁 x 4
金枪鱼茸配羽衣甘蓝红菜头忌廉汁 x 4
鲜蚝配鸡尾酒 x 12
🌟鲟鱼黑鱼子烟三文鱼他他
🌟黑松露香烤甜薯薯条
甜薯薯条炸到外面好脆,而番薯肉甜得黎仲好软好淋
🌟烤脆猪手配薯蓉、酸椰菜及蜜糖芥末汁
猪手皮烤得劲脆,猪手肉嫩身,味道唔会话太咸,而且脂肪唔算多
有酸椰菜同沙律菜伴碟,食完可以清下油腻感
🌟Poseidon's Treasure
🌟 Rainforest
Gin酒沟梳打配上青瓜同薄荷叶,仲有接骨木花嘅香味,饮落好清新