2023-01-16
呢度既主角绝对系蛋糕🍰❗️推介焦糖苹果双层芝士蛋糕🍎▪️焦糖苹果双层芝士蛋糕ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟɪsᴇᴅ ᴀᴘᴘʟᴇ $60听个名以为好甜,食落完全两回事,酸酸甜甜,甜度系刚刚好,饼底仲有啲苹果粒粒,加埋一齐食口感十足,但一个人食哂成件就会有少少ʜᴇᴀᴠʏ▪️四季春茶戚风蛋糕 sɪᴊɪᴄʜᴜɴ ᴄʜɪꜰꜰᴏɴ ᴄᴀᴋᴇ $50戚风蛋糕相对冇咁ʜᴇᴀᴠʏ,但味道亦相对清淡,有几香既茶味,连ᴄʀᴇᴀᴍ都有茶味架,几有诚意😍▪️泡菜鸡肉椰菜花饭 ᴋɪᴍᴄʜɪ ᴄᴀᴜʟɪꜰʟᴏᴡᴇʀ ʀɪᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪɢʜᴛ $88依间餐厅绝对系ᴋᴇᴛᴏ ꜰʀɪᴇɴᴅʟʏ,有2个椰菜花饭既选择,一个系烟三文鱼,另一个就系我选择既泡菜,味道尚算嘢味,少辣,不过口感上略厌有少少太湿,如果干身少少更佳,鸡肉正正常常,但唔算好滑▪️松露带子意大利饭 ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ ʀɪssᴏᴛᴏ ᴡɪᴛʜ sᴄᴀʟʟᴏᴘs $138几香松露味,味道中规中矩,带子爽口▪️泰式单骨鸡翅 ᴅᴇᴇᴘ ꜰʀɪᴇᴅ ᴛʜᴀɪ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs $78较其他失色,偏咸,
推介焦糖苹果双层芝士蛋糕🍎
几香松露味,味道中规中矩,带子爽口
较其他失色,偏咸,同普通鸡翼冇咩分别,泰式既意思似乎只系喺上面加啲鱼露,除此之外真系冇泰式既味道,所以唔入味