2022-12-01 909 浏览
最近何文田广场同爱民邨畀两大连锁店攻陷咗一系三哥 x 谭仔 二系百分百 x Itamama x Itamomo x Chicken Factory 可想然之 有几乏味😔 为咗打破呢个闷局 同事决定今日午餐间喺爱民邨屹立多年嘅街坊小店 <爱民茶餐厅>呢间茶餐厅都有啲历史 装修都系旧式茶记嘅格局 虽然侍应们都系上咗年纪嘅叔叔伯伯们 但佢哋反应同上菜嘅速度超级快😁 同事嗌咗是日午餐@$43 咖哩鸡饭 鱿鱼肉饼饭 芙蓉蛋饭我就嗌左个双拼面餐配热茶走@$36沙爹牛肉肠仔米粉 3/5一罐茶餐厅水准之作 米粉质地爽口 沙爹牛肉口感软淋 沙嗲味唔突出 茶记正常发挥 肠仔有轻轻煎香过 旦味道偏咸🤥茶走 4/5呢杯热茶走 算系我喺何文田佢饮过既头第1, 2位 有茶味 入口顺滑 有奶香 甜度适中 配埋黑白淡奶嘅杯 够晒港式 冇咩可以挑剔👌总结: 食物对得住个价钱👌 温馨提示: 爱民茶餐厅而家接受八达通支付 可以用嚟搞泊车优惠🙃
最近何文田广场同爱民邨畀两大连锁店攻陷咗
一系三哥 x 谭仔