2017-10-16 118 浏览
元朗出名多食野食,今次黎到想试下日本野~呢间逸之烧个门口好唔起眼,比较暗~装潢都系比较传统既日式小店~佢以日式串烧为主~menu~首先叫左个比较特别既: 豚肉芝士年糕串~ 外面既豚肉烧到脆脆地,而入面既芝士年糕就好软滑、令到个口感有一个强烈既对比! 而已食落唔会好油腻! 而烧牛舌亦都一样出色、唔会太韧, 而已保留到肉汁!烧蕃薯仔同埋广岛蚝: 正正常常啦,无咩特别!芝士焗啡菇! 焗得好令阿! 芝士味好香浓、而已啡菇唔会焗到太干,食到鲜味同芝士味, 又唔会比芝士味抢哂啡菇本身既味道!鹅肝多士! 多士都系好香脆~ 日式叉烧乌冬~ 叉烧尚算香软可口、但汤底太清、乌冬太林、而已乌冬唔太挂到个汤......烧皇帝蟹膏!个卖相已经好令!先声夺人阿!份量比我地想像中多,好似食紧一碗饭咁! 真材实料、好香既蟹黄味道、而已一D都唔腥。因为系烧既关系,佢仲有一朕好香既烧烤味道! 中间仲有小小蟹肉系入面! 正!油甘鱼手卷。紫菜好脆,咬落去仲有卜卜声、油甘鱼都好重油香味~柚子雪葩! 哗, 细细个咁,好得意wor! 出面个个真系完个柚子黎架, 诚意之作~佢口感好软滑、充满柚子味,食得出真系由柚子做出黎、而唔系加左
元朗出名多食野食,今次黎到想试下日本野~

佢以日式串烧为主~menu~

而烧牛舌亦都一样出色、唔会太韧, 而已保留到肉汁!

烧蕃薯仔同埋广岛蚝: 正正常常啦,无咩特别!

鹅肝多士! 多士都系好香脆~
鹅肝多士

日式叉烧乌冬

烧皇帝蟹膏!个卖相已经好令!先声夺人阿!

烧皇帝蟹膏

油甘鱼手卷

佢口感好软滑、充满柚子味,食得出真系由柚子做出黎、而唔系加左人工调味料落去。我差D连个柚子皮都想食埋阿!
柚子雪葩

其实我地只有2个人,但都食左咁多野......埋单592蚊架!
鹅肝多士
烧皇帝蟹膏