2021-07-19
朋友话利奥坊附近系咁开咗好多唔同嘅新式餐厅,特登带我嚟觅食。新嘅餐厅真系好靓,全部落地大玻璃装修,感觉好舒服。由于我当日想食粉面类,于是就拣咗呢间庆记啦~餐厅有好多种唔同款嘅面类可以选择,而且全部用电子落单方便又快捷。口水醉鸡卷:推荐大家可以食呢一款小食,因为佢个口水汁可以另上,变左一次过可以食两款唔同嘅味道。口水汁香辣浓郁,点左就当口水鸡食;唔点口水汁就变咗醉鸡卷,淡淡嘅酒香味,啱晒唔食得辣嘅朋友。香酥排骨拼卤肉汤饭:香酥排骨新鲜炸起,咬落去仲系脆嘅,汤饭亦都好特别,有少少酸菜又几好味。茶熏煎软鸡庆面:块鸡扒系要用茶腌制,味道好浓郁,而庆面系属于清淡嘅风格,一齐食好夹。生煎胡椒包:呢个极力推介,即叫即整,包面系软而个底煎到脆卜卜,最惊喜系佢入边系有好多汤汁,食嘅时候一定要小心,黑椒味亦都好重,冬天嚟食一定好正!总括而言,呢间餐厅质素唔错,住附近嘅朋友仔可以试吓~
总括而言,呢间餐厅质素唔错,住附近嘅朋友仔可以试吓~