2023-03-27 19 浏览
📍#老屎忽系坚尼地城#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食饭 #老屎忽揾食 #老屎忽都要OT #坚尼地城成日经过见到依间Pizza店都觉得餐厅入面好有气氛好想试 听讲佢地嘅handmade Sourdough pizza好受欢迎 难得今日喺附近收工 就同咗男朋友黎试吓😜入到舖头比佢哋嘅tap beer 墙吸引住 估计超过10几款手工啤🤩 坐低左店员就介绍佢地既饮品freeflow 优惠,2个钟任饮$300/head (另收加一服务费)包括:5种啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐装Higherthan, Highball、梳打、柠檬水、果汁 可惜我同男朋友本身都唔系好饮得 所以就冇叫到🥲餐厅有set menu 供应 ($238/person)包括有noshes, wings, salad, pizza同beer 两个人都可以试多啲唔同种类noshes - 🍟扭扭薯条即叫即炸 热辣辣上枱 而且加咗好惹味paprika 配埋自家制茄汁 比平时既重蕃茄味 正😋wings - 🐥威士忌烧烤炸鸡翼平时好少见到会酒嚟到煮鸡翼 食落唔算好重酒味 几特别salad -
📍#老屎忽系坚尼地城

可惜我同男朋友本身都唔系好饮得 所以就冇叫到🥲

餐厅有set menu 供应 ($238/person)

noshes - 🍟扭扭薯条

wings - 🐥威士忌烧烤炸鸡
平时好少见到会酒嚟到煮鸡翼 食落唔算好重酒味 几特别

salad - 🥗 腐乳汁凯撒沙律
沙律加左叉烧粒 几有口感 冇谂过配埋沙律菜会咁夹😍

pizza - 🍕白鬼叉烧姜蓉薄饼
本身有啲担心会好唔夹 始终系d中式嘅食材 点知味道调得好好 个pizza加左d bechamel
系传统嘅法式白酱 加埋mozzarella 仲有就系叉烧同姜蓉 系一个几特别嘅fusion配搭 全部嘢都好夹 大家不坊试下😚

beer - 🍺 Jeng & Hangry Donuts Hopiscus

Jeng比较重果香味 较易入口 女仔应该会比较钟意

Hangry Donuts Hopiscus就重麦味啲 饮落较smooth

Alvy's (西环)
📍西环坚尼地城荷兰街8号地舖