2021-04-25
听闻荃湾呢间Pasticceria Giovanni Pina 1920系意大利嘅百年老店,所以一放假就同闺蜜来试下啦。虽然佢嘅西饼好出名,不过我哋好肚饿啊,所以要食咗个lunch先~~我哋点咗个虎虾意大利饭同埋牛肝菌意大利饭。我本身系好钟意食Risotto咖,因为佢同平时食嘅饭唔同,Risotto系加咗好多材料去煮嘅,米饭吸收晒啲材料嘅精华,好入味,口感稔中带点烟韧,非常Creamy。呢个虎虾同牛肝菌意大利饭都系非常入味咖,转眼间就已经食晒啦。最后食埋个甜品,真系好满足啊,佢嘅西饼真系好好食,难怪可以屹立百年啦,一个lunch有齐餐汤、饭同高水准甜品,228呢个价好值啦。大家如果经过呢度附近,都可以试试呢间餐厅啊。#PasticceriaGiovanniPina1920 #意大利百年老店 #Pisotto #甜品 #下午茶 #荃湾 #荃湾美食