2018-09-04
上次来到世贸中心隔离𠮶间食日本野见到隔离间泰国餐厅都咁多人,今次又专登过嚟食吓!好在今次有book位,好多人,坐满晒!这里的环境很舒服,虽然坐满晒人但系唔会觉得10分的迫!首先梗系食过最钟意食嘅泰式生虾!啲客够新鲜甜美,特别个辣将有啲辣够刺激,我最钟意!18巷小食拼盘,他们的招牌小食拼盘果然不错,超多种类:有虾饼鱼饼春卷猪颈肉粟米饼,虾饼10分弹牙,新鲜热辣劲好味,第二就系猪颈肉出来的时候仍然很多汁,而且很香!泰式烧牛肉沙律,又系配上够刺激啲辣汁,同牛肉真系好夹,呢个真系10分推介!侍应介绍我哋今日嘅蟹好新鲜,我哋就叫一只秘制黑椒辣蟹,个壳大过你块面!超级多肉,这个辣度就刚刚好。而且好新鲜最后就梗系叫翻个椰菜苗,炒得也相当不错!特别推介龙眼冰,一杯里便有好多粒龙眼,用料十足,甜度足够仲有限定的榴梿糯米饭,第一次食,钟意食榴梿嘅真系唔可以错过,好食个芒果糯米饭好多!整体来说,来到铜锣湾世贸食嘢价钱公道而且好味,最重要系10分正宗的泰国菜
好在今次有book位,好多人,坐满晒!
这里的环境很舒服,虽然坐满晒人但系唔会觉得10分的迫!
最后就梗系叫翻个椰菜苗,炒得也相当不错!
特别推介龙眼冰,一杯里便有好多粒龙眼,用料十足,甜度足够