2023-03-17
位于The One 商场,半开放既日木西餐fusion餐厅。有丼饭、和牛、手工意粉、burger, pizza, 清酒啤酒红白酒。一班人聚餐可以各取所好。难得样样做得唔错,食材用料高质,价钱仲好亲民添。之前已经试过五芝士pizza, 印象深刻,芝士控必点。今次叫左个终极和牛汉堡。汉堡手掌心咁大,但胜左馅料丰富,150g既和牛+parma ham+番茄生菜洋葱,食完一定好满足。和牛汉堡煎至7成左右,入口软滑多汁,配上parma ham咸香,世一绝配,坊间唔多见,我第一次食就爱上。配料一d都唔马虎,用左牛油生菜同牛排茄,佢比一般番茄肉厚有口感,亦唔会太多汁整淋个包,睇得出配搭方面落过心思。另加既蓝芝士都好夹,同主角和牛, parma ham 各自发挥又唔会互抢味道,私心推介。任何burger加$18 仲有沙律同洋葱汤。男爵薯仔沙律好绵密软滑,薯味都好浓,我buy佢多过薯条。洋葱汤系自家制,味道系清淡既日式汤。另外值得一提系佢用左三角封口设计装住个burger, 唔会边食边漏汁,女仕黎食burger都可以保持优雅而不失仪态,真系好细心。总括黎讲,地点就脚,食物选择多,食材高质,价钱合理,会回
总括黎讲,地点就脚,食物选择多,食材高质,价钱合理,会回头再食。