2019-07-21 59 浏览
今日喺炮台山做完嘢,天阴阴又落雨 如果呢一刻有一杯嘢饮或者甜品可以安慰下自己就好啦!知道茶一喺炮台山开咗大约半年都仲未试过,好多同事都话几好饮,就一于试吓佢佢个Menu好多嘢饮,个banner主要系皇牌推介 其实杯杯都好吸引 包括有最近好Hit嘅黑糖珍珠厚奶芋泥小芋圆厚奶 正常$28 加大$33原本我系谂住拣紫薯果杯或者呢杯,最后我都系拣咗芋头 原本都唔系太有特别期望 但呢个真系比到好惊喜嘅感觉 到而家打返个食评个味道真系一试难忘 饮第一啖,甜度刚刚好,同出面嘅黑糖珍珠厚奶系一样口感 好浓郁好重嘅奶味 我觉得比老X堂仲浓 系好好饮芋圆真系食得出用咗好多芋头 一啲都唔硬 仲好qq烟烟银银间唔中仲会饮到一堆芋泥 我饮完呢杯野真系饱到唔使食晚餐草莓珍珠厚奶 正常$28加大$33呢杯系我朋友叫嘅,一睇佢嘅外型最惊喜嘅部份系佢珍珠同草莓一样粉红色 如果以一间小舖头来讲其实佢真系好有心机 奶质同上面个杯一样 都系好浓郁同埋比较重奶味 而佢入面嘅士多啤梨蓉系真系有士多啤梨 唔使叫少甜都可以 唔酸既但好香 而珍珠都系QQ弹牙虽然两杯唔同风格,如果要比较我当然系中意芋头果杯

芋泥小芋圆厚奶 正常$28 加大$33
芋泥小芋圆厚奶

原本我系谂住拣紫薯果杯或者呢杯,最后我都系拣咗芋头

芋圆真系食得出用咗好多芋头 一啲都唔硬
仲好qq烟烟银银
间唔中仲会饮到一堆芋泥 我饮完呢杯野真系饱到唔使食晚餐

草莓珍珠厚奶 正常$28加大$33
草莓珍珠厚奶

虽然两杯唔同风格,如果要比较我当然系中意芋头果杯
外卖自取
芋泥小芋圆厚奶