2021-11-27
🇨🇭瑞士餐厅📍天后前晚同朋友食香港好少食到嘅瑞士菜🇨🇭环境同服务态度都好好 值得一试👍🏻🫕Fondue moitié-moitié $240/per portion (200g)瑞士菜最出名就系Fondue芝士火锅🫕 一定要试下🤣 店员介绍佢哋嘅芝士火锅用咗Gruyère 同Vacherin Fribourgeois 两款芝士🧀 而瑞士嘅正宗食法仲会加酒精 食到有少少酒味 同芝士几夹😆 比起其他餐厅感觉更正宗🥰 芝士火锅有唔同配料可以加 除咗可以refill嘅法包粒 我仲叫咗薯条($38)同牛仔肠($110) 薯条点芝士都几夹🤣 好快就食晒😆🥣蘑菇汤 蘑菇汤好浓郁 食到好多粒粒蘑菇蓉😆 上面加咗忌廉 好creamy 但唔腻 好好饮😋😋🥓烟肉薯饼 呢个系瑞士另一个名物🤣 同平时食开嘅薯饼唔同 呢款系用薯刨成丝再煎饼🥔 冇加面粉 外脆内软 另外再加烟肉好惹味🥓
🥣蘑菇汤
🥓烟肉薯饼