2023-02-12 51 浏览
喺旺角呢个时常劲多人流嘅地区,竟然开咗一间纯白色主色嘅cafe,店舖内外观同街外形成强烈对比,cafe斯文但街外麻甩 😂 可能就系cafe设计嘅原意 😁一入到店内成个感觉截然不同,Cafe装潢偏向英伦风用上木系台櫈,感觉平静舒服 😌 想讲佢隔音做得好好,唔太听到街外d车同人嘅嘈吵声 👍 唔驶去郊外都可以远离烦嚣 🥰Cafe 楼底高,空间感又大,沿窗边都系高台座位,坐住一路食嘢一路望下街外景象,好写意 😃🤍初初谂住呢间cafe都系饮下啡食下cake啰冇咩特别,原来佢都好多嘢食,午市套餐仲日日换款!间唔时仲请人嚟开 live music show 🎶😃双鱼座咖啡馆主打系虹吸咖啡 ☕不论佢系茶同啡都一样咁出色 👍❤️当日我同朋友去食lunch嘅 🍽️🤎 午市套餐 11:00 - 15:00想特别推介一下呢度嘅午市套餐,都系 $68 起,餐饮系配 Americano 或者 Earl Grey Tea 🤩惊唔够饱嘅话,另外仲可以优惠价加配小食 👍😀同埋食物款式都好健康及较轻盈,食得饱饱亦唔会觉得太heavy 🙆‍♀️🙆套餐系:🍝 自家制意式焗素牛肉千层面 $78初初以为得素肉酱千层面咁样,原来系好多料

间唔时仲请人嚟开 live music show 🎶😃

双鱼座咖啡馆主打系虹吸咖啡 ☕
不论佢系茶同啡都一样咁出色 👍❤️

当日我同朋友去食lunch嘅 🍽️

🤎 午市套餐 11:00 - 15:00
惊唔够饱嘅话,另外仲可以优惠价加配小食 👍😀

套餐系:
🍝 自家制意式焗素牛肉千层面 $78
自家制意式焗素牛肉千层面

初初以为得素肉酱千层面咁样,原来系好多料架!
千层面里面舖咗黄瓜、翠玉瓜、茄子、素牛肉等 🤩
因为有瓜类,仲大大旧,食落爽口,素牛肉千层面同埋面头有芝士就软绵,口感层次丰富 😋
因为系素食,全程食都唔觉漏呢。
一个人独食系冇难度 😚

🍗 咸蛋黄单骨鸡翼 跟餐+$38 (单点价 $78)
咸蛋黄单骨鸡翼

所以跟餐系抵d 😁
呢个系人气小食嚟架,必叫 🔥
即炸即上,热辣辣已经闻到咸蛋黄香味 🤤
见到鸡翼外面嘅咸蛋黄起沙已经觉得好正,味道唔需要多讲吧!单骨鸡翼大大只,香脆juicy又惹味 💯

跟餐饮品配:🍵 热伯爵红茶 (单点 $40)
本人钟意饮茶,想讲呢度嘅红茶都好有水准 🤩
大大杯!(呢个要讲,因为我差d饮唔哂😂)
最紧要嘅系唔苦涩先,闻落好香,茶色唔浊,冇茶渣,温度适中 👍 饮落味道香浓但清新而微甘

☕ Iced House Blend Coffee $68
Iced House Blend Coffee

点可以唔试佢嘅主打虹吸咖啡!
啡真系好香醇,饮落味道唔会话酸,带点苦味但不涩
最贴心系冻咖啡用冰镇嘅,唔会影响咖啡嘅味道而又keep到温度 👏💯

🥗 慢煮鸡胸牛油果碎蛋沙律 配 意大利黑醋 $98
慢煮鸡胸牛油果碎蛋沙律 配 意大利黑醋

呢个沙律真心丰富,好大份 😂
Cafe够醒目,会将黑醋另上 👍 钟意自己倒几多就几多 😁
鸡胸肉唔会太厚切,口感好好多 😊
有牛油果、车厘茄、碎蛋、沙律菜,仲有无花果!好健康啊 🤩
食落酸酸地好开胃 😙

🍦 意大利雪糕 配 牛角包窝夫 $78
意大利雪糕 配 牛角包窝夫

好surprised!因为当日件croffle 系双鱼形状㖞! 🐟🐟
开心仔呀 🤩❤️
(注:牛角包窝夫之形状为随机,不一定每次都系双鱼形状)
好靓啊,唔舍得食 🥰
虽然croffle 薄身咗dd,但都算酥脆,仲配埋朱古力雪糕及生果,食咗午饭后叫返个甜品就perfect 😋❤️

2022-12-14
午餐