2013-01-30 99 浏览
女朋友生日,终于试左想试好耐的munch!预早一星期Book定台,睇到openrice的评价都几高,令我非常期待!我地order左一个set dinner加散叫蟹饼、大虾蕃茄薯仔粉,原本想食白汁青口意大利饭,可惜当日冇供应。餐汤 (龙虾汤)味道香浓,足料,可惜餐包太硬蟹饼必食,我一向都好钟意食蟹,呢味菜简直令我一试难忘!份量绝对唔细,足够两个人吃,食得出蟹饼内有大量的新鲜蟹肉,食的时候,连同碟上的薄脆,再配上特制酱汁入口,真系好正,钟意食蟹必食!主菜南瓜猪扒做法有心思,以脆皮烟肉包著扒,再配上南瓜。可惜味道只是一般,不太特别。另外散叫的大虾蕃茄薯仔粉蕃茄味清新,一看以为非常开胃,可惜食左几粒薯仔粉已经觉得好滞,可取的是有为数不少的新鲜大虾。一早留左个心太软用来庆祝生日,唔算好亦唔算差。总括黎讲,除左蟹饼之外,其他食物只系一般,可能我期望太高!员工的服务态度系唔错的,但系环境比较嘈吵,可能因为背后坐了一张长台。同场都有唔少人庆祝生日/纪念日,其实间舖的地方都唔细,如果可以划分区域,相信效果会比较好。
女朋友生日,终于试左想试好耐的munch!

餐汤 (龙虾汤)
味道香浓,足料,可惜餐包太硬
蟹饼
主菜
南瓜猪扒
另外散叫的大虾蕃茄薯仔粉
,可取的是有为数不少的新鲜大虾。
一早留左个心太软用来庆祝生日,唔算好亦唔算差。
2012-11-23
庆祝纪念