2021-10-23
听朋友介绍,Grill room啲扒几好食,价钱又唔会好贵,所以咁啱行开铜锣湾,dinner就决定去试一试。我地叫左两个主食,一个小食,一个甜品,同埋一杯mocktail share 1.烧澳洲带骨猪扒配香茅芥末籽忌廉汁因为我同朋友都食厌左牛扒,见到呢个猪扒好似好特别甘,一于叫黎试下,结果真系超好味,劲大惊喜。猪扒肉质好鲜嫩,多汁程度可以比得上一啲煎得好既牛扒,啖啖肉加埋佢独有既酱汁,清新又满足,仲有薯仔伴碟,开胃劲正!2. 香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼子意粉卖相好靓,有三粒大大粒既带子摆系面,带子煎到半熟,嫩滑多汁,丝丝分明,龙虾汁香浓覆盖住每条意粉,意粉煮得刚好,唔会过熟,配上三文鱼子口感更上一层楼。3. 黑松露薯条薯条炸得好香脆,食得出好香薯仔味,唔会油腻,出色!4.78%朱古力心太软心太软外脆内流心,好抵赞系朱古力甜度掌握得刚好,带微甘,配上旁边偏甜既朱古力雪糕,达到一个完美balance 5. Mango Boba Yougurt Mocktail 呢杯饮品好大杯,两个人share完全够,芒果味唔似其他店一样甘化学,有粒粒好似西米甘既小丸子,有野咬下加强左口感,yogu
1.烧澳洲带骨猪扒配香茅芥末籽忌廉汁
2. 香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼子
3. 黑松露薯条
薯条炸得好香脆,食得出好香薯仔味,唔会油腻,出色!
4.78%朱古力心太软
呢杯饮品好大杯,两个人share完全够,芒果味唔似其他店一样甘化学,有粒粒好似西米甘既小丸子,有野咬下加强左口感,yogurt味都重,整体几refreshing