2021-12-29 341 浏览
会好想encore 嘅台湾餐厅,尤其系猪软骨!🤩🤩黑糖苹果西打猪软骨饭🌟🌟𠮶调味好有惊喜🤩真心其他地方无试过类似嘅味道,系有层次天然嘅甜味(但又唔会好explicitly 讲得出系苹果味),夸张到入口𠮶下系wow 左出黎🤩上面仲有片苹果干🤣肉质就偏嚡,软骨位系爽口𠮶种酥炸排骨饭🌟猪扒肉质好嫩有肉汁😋唔会炸得太油炸衣唔厚,但调味同炸物黎讲都无特别记忆点黯然销魂安格斯卤肉饭食完唔觉得黯然销魂😅得一块牛肉然后都有啲嚡口又唔重入味🙈卤肉可能因为系牛肉无乜脂肪/油,于是成碗饭比较干🙈🙈觉得做返普通卤肉饭仲好🤣红烧牛肉面好似系招牌(定晚市个碗先系?)有啲失望🙈面比较淋,汤无乜层次,牛肉算ok有牛味但无加到太多分🙈🙈水果茶因为系signature 所以加左$28 试,的确几好饮水果味够重同甜(唔假嘅😂)但又唔系话非试不可咁样
会好想encore 嘅台湾餐厅,尤其系猪软骨!🤩🤩

黑糖苹果西打猪软骨饭🌟🌟
黑糖苹果西打猪软骨饭

肉质就偏嚡,软骨位系爽口𠮶种

酥炸排骨饭🌟
酥炸排骨