2017-12-28 814 浏览
Lunch食黎食去都系𠮶几间,有时都真系闷闷哋,听同事话朋友介绍上环有间好味嘅餐厅,话鸭胸好得!鸭胸!?卖飞佛今日约埋几个朋友一齐过去试下,好彩寻日醒目打去留定张枱,去到见小店原来喺商业大厦大堂嘅1个细细area,只得5张圆枱仔。虽然留左位,我地1点黎到都要等左十几分钟,有人埋单我地先有得入座。好彩等位其间,侍应(老板?)好好人地帮我地落左单先。虽然餐厅细细,但见餐牌都有8个餐拣,认真唔错㖞!有几个餐都想试,但我今日系为左鸭胸而黎架叫硬你啦鸭胸仍然在等位~~~ 其间见到冻柜嘅蛋糕,啲名几吸引㖞,个样虽然唔系好似名饼店整得咁靓,但好有home made感觉,都好想试下!下次一定会试我嘅午餐黎啦,见鸭胸原条上,有薯蓉陪伴住,仲闻到好香红酒味哗!垂涎欲滴唔好见鸭胸块皮黑哂,食落一啲都唔觉系㶶味,相反有阵甜甜哋嘅焦糖香,又脆脆哋,鸭胸衬埋红酒汁真系几夹!掂呀薯蓉唔系用搅拌机打到烂哂𠮶种,有粒粒薯仔肉,仲有啲薯皮,因为食薯仔皮其实系有益的,我钟意㖞呢个系朋友点的红枣鸡腿肉意粉,试左小小鸡腿肉,无红枣味,但个汁好香菇味,几好呢个系朋友点嘅猪颈肉菠菜意粉,佢话唔错呢个系朋友点嘅all-day bre

叫硬你啦鸭胸

我嘅午餐黎啦,见鸭胸原条上,有薯蓉陪伴住,仲闻到好香红酒味
哗!垂涎欲滴

招牌西班牙红酒焗鸭胸配薯茸

呢个系朋友点嘅猪颈肉菠菜意粉,佢话唔错

呢个系朋友点嘅all-day breakfast,睇落好吸引

Set lunch包咖啡或茶,如果点餐牌上其他特饮有半价。

不过,我地几个餐(all-day breakfast除外)嘅份量都唔算太多,都唔系话太饱
如果我下次点鸭胸,可能配意粉会满足啲
不过呢次午餐整体感觉好好,侍应(老板?)好nice、态度非常好
朋友们都话小店嘅午餐好味
2017-12-28