2018-11-12 109 浏览
最近同朋友聚会偶然发现呢间餐厅,贪佢又泰国菜又中菜咁多样化总有一款岩食,结果令人惊喜!真心推介炖汤!唔知系咪太出名太好卖,8点半去到得返茶树菇炖汤可以拣😭想试其他口味记住早d去要做好一碗炖汤,首先要够火喉够长料要够足,务求将精华浓缩系细细盎嘅汤汁中,入口你就知佢系试意之作😋朋友钟意冬阴公,叫咗个细份量够两个人饮。入口颇辣,味道亦较浓,口味偏酸盖咗其他材料味,似饮又浓又酸兼辣既蕃茄汤。唔知系咪因为佢用煲住蜡烛咁上,d味愈煲味愈浓,最尾我顶唔顺,用筷子拉出蠋台吹熄佢🙈可以再拣一次,我会叫多盎炖汤🤣呢间店几多自创菜式,牛油果软壳蟹纸米卷配搭创新,沙律菜同牛油果冲淡炸物既油腻感口感好fresh😋另外呢个龙虾捞蒙都好特别,虽然龙虾唔系好鲜味,亦比酸既捞蒙汁抢咗主调,但料够足汁够香,我推介大家拣翻其他配料