2022-07-30 3020 浏览
起youtube见超多youtuber推介 收藏左好耐 终于有机会试啦因为佢得三间分店 荃湾 沙田 乐富但沙田只系外卖 所以我哋都系特登去荃湾食差唔多三点黎都仲超级多人😯排晒队咁Menu真系多选择到呢 多款豆乳 又有奶盖豆乳 或者豆乳配茶跟著粢饭都有特别款式 加埋成5-6款甜品先正😍多款豆花 芋圆同埋宜家做紧期间限定Oreo系列🖤▶️ 狂人粢饭 ($32)要咗个最传统又招牌嘅狂人粢饭Size比起上海舖嘅粢饭瘦身啲但系长啲入面嘅材料都差唔多 有肉松 油炸鬼 榨菜觉得佢个肉松味好出好够味 另外又落咗啲芝麻令到佢香啲😋但系肉松偏少咗少少🤏🏻因为食到底𠮶阵开始冇乜 如果多啲就正好多👻油炸鬼炸得好香脆 咬落嚓嚓声 虽然唔太食到榨菜嘅口感 但系都系令佢食落咸啲 系粢饭必须嘅材料之一粢饭饭质够黏身 同时仲会食到一粒粒咁 而且好有嚼口🍙唯一系食到底嘅时候饭偏硬身同干身呢个粢饭一般 未算特别 但都好食嘅▶️ 桃胶豆乳 ($32)嚟到一定要嗌一个豆乳试吓 原来一支都好大支 有一大半都系桃胶 超级足料!因为用透明胶樽放 所以见到晒入面打卡都靓啲 靓到有啲想留低𠮶樽🙈饮落豆浆明显同出面买嘅唔同 呢个系杰身啲 但系
因为佢得三间分店 荃湾 沙田 乐富
但沙田只系外卖 所以我哋都系特登去荃湾食
差唔多三点黎都仲超级多人😯排晒队咁
跟著粢饭都有特别款式 加埋成5-6款
甜品先正😍多款豆花 芋圆
同埋宜家做紧期间限定Oreo系列🖤

▶️ 狂人粢饭 ($32)
要咗个最传统又招牌嘅狂人粢饭

👻油炸鬼炸得好香脆 咬落嚓嚓声
粢饭饭质够黏身 同时仲会食到一粒粒咁 而且好有嚼口🍙
唯一系食到底嘅时候饭偏硬身同干身
呢个粢饭一般 未算特别 但都好食嘅

▶️ 桃胶豆乳 ($32)
嚟到一定要嗌一个豆乳试吓
原来一支都好大支 有一大半都系桃胶 超级足料!
因为用透明胶樽放 所以见到晒入面
打卡都靓啲 靓到有啲想留低𠮶樽🙈
饮落豆浆明显同出面买嘅唔同 呢个系杰身啲 但系又唔会饮到一粒粒粉或者渣
桃胶豆乳

质感非常滑身😋豆味超浓
桃胶饮落好似啫喱 原来系树脂整
上网睇系健康食品 可以补充胶原蛋白 养颜护肤
饮落又唔会好甜 又有啲嘢咬下 好好饮❤️
虽然好大支 饮下饮下会不断想饮 直至饮晒为止🤣

▶️ 三色芋圆豆花 ($32)
有豆花底 上面好多芋圆
份量都唔少 又系用胶杯放住 好吸引😍
豆花本身超级幼滑 同样豆味浓
之后仲食到有阵椰汁定唔知花奶味 所以甜甜地 又带种好独特嘅香味🥛
芋圆十分之烟韧有嚼口
整体唔算好甜 都系非常之值得试嘅🔥
三色芋圆豆花
▶️ 吉列猪扒粢蛋饭 ($45)
比起狂人粢饭大嚿少少 因为佢嘅馅料多啲
味道上应该都差唔多 除咗多咗吉列猪扒同蛋😗

终于明白点解咁多YouTuber 推介
因为佢嘅产品真系唔系一般豆浆舖或者传统上海店可以食到嘅味道👍🏻
难怪咁多人排队买佢 老少皆宜🤣真系各年龄层嘅客都啱
荃湾呢间环境唔错 系自己买完揾位坐 有啲有枱有啲斋坐 只系冷气大左少少
服务一般般 因为都比较忙碌 落完单之后都等咗大概15至20分钟
价钱上都合理 两个粢饭 一个饮品 一个甜品 冇加一 加埋$141 抵食❗️
粢饭可能是特别款好啲 但系豆乳饮品同甜品基本上叫咩款式都有惊喜
一定唔会再回头 试埋其他豆乳饮品😌
狂人粢饭