今晚辣瘾🌶️起,去左西环试下呢间湘菜,晚上7:15左右去到,已经坐爆晒!可想而知呢间店有几红!🍆擂椒茄子皮蛋🍆店家将湖南名菜带到黎香港,呢道菜主要用蒜辣去调味,再加入尖椒皮蛋茄子一齐擂,超好送饭👍🏻🐠老坛酸菜鱼鲈鱼🐠原条新鲜鲈鱼,即叫即㓥,非常新鲜,而鲈鱼系先轻轻煎过之后,再用高汤加入适量酸菜去烹调,每一啖汤都充满着鱼嘅鲜味,而除咗鱼同埋酸菜之外,个底仲有大豆芽同埋木耳,份量好大,十分之抵食。🍜铁板水晶粉🍜用铁板上既水晶粉,用正猪肉碎,鸡蛋,辣椒同埋蒜去炒,水晶粉烟烟银银,再加上辣椒嘅立美,越食越过瘾,而因为店家有预先将块铁板整热,我地就可以keep住食倒热辣辣嘅水晶粉,十分贴心🥰🫘长沙臭豆腐🫘食湘菜,点可以唔试下长沙市嘅传统特色小食,臭豆腐,墨墨色既臭豆腐,店家先拎去炸到外脆内嫩,再用湖南豆瓣酱、葱花、蒜蓉炒,浓香诱人。店员服务好好,长期面带笑容,又会过嚟问吓𩠌菜啱唔啱口味,今晚佢哋虽然好满座,但系完全唔会忽略每一台嘅客人👍🏻赞!