2024-11-28 316 浏览
今日要分享一间我觉得甜品好好食嘅cafe,回访又回访嘅最大原因系挂住佢哋嘅甜品🥹同我一样咁钟意食甜野嘅一定要bookmark啦😉▫️焙茶麻糬窝夫配香草雪糕 ($76)👑烟韧控一定一定要叫!食过好多麻糬窝夫只系喺窝夫入面加少少麻糬粒,呢度嘅麻糬窝夫系真系夹住一大旧麻糬!咬落去先系窝夫嘅松脆口感,再嚟就食到烟韧软糯嘅麻糬🤤我叫咗半份,满足得嚟份量又岩岩好唔会滞。而焙茶味都超级浓郁,无论系窝夫定麻糬都充满住焙茶香浓甘苦嘅茶味😍▫️Tiramisu日式疏乎厘班戟 ($108)一上枱就闻到好香朱古力味,卖相亦都好靓,不愧为餐厅名物😎梳乎厘食落超级柔软,蛋香浓郁。上面铺满Oreo碎同朱古力粉,仲有细个成日食嘅黑白配,几分钟就清晒成碟😋▫️自家制蘑菇忌廉汁猫耳朵意粉 配慢煮口水鸡扒 ($129)猫耳朵粉可以话系我最钟意嘅意粉种类,贪佢烟韧有咬口🤤蘑菇忌廉汁好creamy,香味浓郁,沾满每一粒猫耳朵粉。记得要加埋餐厅招牌嘅慢煮口水鸡扒,一上枱已经闻到孜然同麻辣香味,惹味得嚟唔会好辣。鸡肉肉质软嫩,鲜嫩多汁,嚟到都要一试!▫️自家制烟熏猪腩配黑啤意大利饭 ($138)食到淡淡嘅黑啤味,豚腩片好入味,食到浓郁嘅烟

▫️焙茶麻糬窝夫配香草雪糕 ($76)

▫️Tiramisu日式疏乎厘班戟 ($108)

▫️自家制烟熏猪腩配黑啤意大利饭 ($138)
食到淡淡嘅黑啤味,豚腩片好入味,食到浓郁嘅烟熏木味,重口味人士啱晒😎
  • 焙茶麻糬窝夫配香草雪糕