去海洋公园玩之前谂住揾吓附近有咩食上网见到黄竹坑站有呢一间好出名疏乎厘嘅餐厅谂都冇谂就即刻冲左过去𠮶边食🤣≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie黄竹坑食好西#Hk_gfoodiein南区≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣我哋今次叫咗两个主食~Ochazuke Crab Meat Crayfish Rice Soup $148蟹肉小龙虾鲣鱼汤泡饭份量好多!!蟹肉同埋小龙虾好似唔使钱咁样落咗好多😆😆啖啖都系充满小龙虾鲣鱼汤清清地 唔会食完好口渴落左蔬菜粒同埋西兰花&椰菜花🥦Okinawa Taco Rice Salmon & Avocado $128冲绳特式三文鱼牛油果塔可饭Low Calories | All Serve with Brown Rice我第一眼就比呢个饭吸引咗用咗糙米饭 三文鱼同牛油果酱份量好多捞埋一齐嘅蔬菜好新鲜 有几层口感而且落左味素系上面 捞埋一齐食劲香!健康得黎又食得饱饱🥰Mixed Fruit SOUFFLE PANCAKE $128时令水果梳乎厘班戟有士多啤梨 蓝莓 奇异果梳乎厘班戟
去海洋公园玩之前谂住揾吓附近有咩食
上网见到黄竹坑站有呢一间好出名疏乎厘嘅餐厅
谂都冇谂就即刻冲左过去𠮶边食🤣
#HK_gfoodie黄竹坑食好西
#Hk_gfoodiein南区
我哋今次叫咗两个主食~

蟹肉小龙虾鲣鱼汤泡饭

冲绳特式三文鱼牛油果塔可饭

我第一眼就比呢个饭吸引咗
用咗糙米饭 三文鱼同牛油果酱份量好多
捞埋一齐嘅蔬菜好新鲜 有几层口感

而且落左味素系上面 捞埋一齐食劲香!
健康得黎又食得饱饱🥰

配生果同蜜糖真系绝配🥰

GELATO SMOOTHIE - Tofu $56
豆腐雪糕沙冰
男朋友好沉迷于豆腐雪糕
佢一见到有咁特别嘅沙冰就话要试!
豆腐香味好重好浓 唔会太甜🥰😗仲几大杯添!

Matcha Latte 抹茶拿铁 $39
抹茶味好浓好香🥰
拉花都好靓😗
(好好奇问可唔可以转oat milk 不过谂谂吓好似好奇怪🤣🤣🤣🤣)
总括嚟讲比想像中更加好食~
有好多唔同种类嘅嘢食可以拣😗
都几坐得好舒服 同埋餐厅好大
后尾发现去海洋公园嘅话
比较建议大家搭地铁一个站过去就最快!
Bread and Bistro (黄竹坑)
黄竹坑香叶道2号One Island South地下G06号舖