2015-04-07
知道新香园既蛋牛治好出名,但系一直都无机会去试下。有一晚十一点几活动完左,几个人终于去左深水埗新香园。铺位有几大一眼睇晒,入面空间其实都有少少窄,唔算容纳到好多人。接近凌晨既时间,个到仲系有好多客人,不过好彩都系等左几分钟就有位。我地六七个逼左系最入面既一张圆台到,虽然食野要就住,不过可以接受!入面既环境系正宗港式茶餐厅咁样,好有怀旧既感觉。我地每个人都嗌左呢到既招牌蛋牛治,朋友既系烘底,食个阵仲出紧烟既,多士好香好脆。我无嗌烘底,但系一样咁吸引,尤其系入面既蛋好软,而且仲系未完全熟既,咬落去个阵会有少量既蛋浆,但系又唔会多到滴出黎。牛肉唔硬,同蛋既比例都好适中,个个都大赞真系好好味!除左蛋牛治,我仲同朋友share左一件西多士,加左炼奶,就咁睇卖相已经觉得好吸引。我个人就比较钟意食脆脆地既四条边位,口感好好。炼奶几甜,但系唔会觉得腻,同人分既份量刚刚好。可惜个日唔记得左试奶茶,不过见到唔少其他客人都有嗌,应该几受欢迎,下次有机会一定要试!
入面既环境系正宗港式茶餐厅咁样,好有怀旧既感觉。