2024-03-29 54 浏览
自从屯马线开通之后,想落去土瓜湾叹个HeySoNuts嘅正甜品真系方便咗好多。餐厅以简约黑色及木色偏工业风布置,虽然座位不多,但食物嘅选择就多不胜数。饮品除咗咖啡之外, 仲有果茶、手摇冰茶、果汁,甚至啤酒,应有尽有。今日就试咗Flat White 同Green Tea Latte,果然冇令我失望!白酒煮活蚬配蒜蓉包蚬肉相当鲜嫩,白酒汁带少少辛辣份外惹味。将蒜蓉包醮点白酒汁食,吃尽煮蚬的所有精华。黑啤自家制烟熏猪腩肉意大利饭自家制烟熏猪腩肉油香十足;意大利饭粒粒饱满富独有的黑啤味。最值得一赞的是顶部的酸瓜丝,完美地中和返猪腩肉嘅油腻感。开心果茉莉花酱日式梳乎厘松饼开心果酱淋满轻柔软熟的梳乎厘上,蛋香浓郁又唔会太甜,配埋碟边嘅士多啤梨,卖相靓之余,酸酸甜甜唔会腻,一流!

白酒煮活蚬配蒜蓉包

黑啤自家制烟熏猪腩肉意大利饭