2020-04-05 2990 浏览
话说猪师奶同猪先生都好钟意食牛扒,有次见到有人po左衣间餐厅既牛扒即刻决定要试!呢间位于船街的意大利餐厅,环境唔错,扒房设计好特别,好岩庆祝或者couple fine dining。我地净系叫左佛罗伦斯T骨牛扒Bistecca Alla Fiorentina , side dish拣左芦笋。衣份T骨牛扒系比三至四人share, 不过猪先生够大食而且我地好钟意牛扒先食得晒,非常满足。牛排好大块,五成熟,有先煎香过,外面有焦香,肉质嫩而不鞋口,肉质软熟入味,牛肉味重,入口即溶,配埋个汁,简直一流,我和朋友都大赞好好最后仲有自选嘅甜品,我地拣左衣个超大既蛋糕,我就学得过甜,但猪先生钟意食甜野就觉得ok~建议想食既话先book枱,我地今次系上网book,仲要落deposit