2023-01-19 98 浏览
炸鸡虽然好邪恶,但总系有突然想食嘅时候🤣今次就喺大角咀食咗好味炸鸡😍仲好专一,成餐就只系嗌咁半半炸鸡🤪啱啱炸出嚟嘅炸鸡因为好新鲜,𠮶种脆香好过瘾亦都保留到肉汁🥹个皮亦唔会一旧旧粉,做到皮薄馅靓👍🏻1️⃣青辣椒蛋黄酱炸鸡(半份 有骨 $123)唔太食得辣嘅我觉得佢嘅辣味适中,辣辣地又好过瘾🤤加埋蛋黄酱好夹!我都系一个唔太食沙律酱嘅人,但个酱唔腻之余,完全点缀到炸鸡嘅味🤩想再有多少少辣味刺激嘅建议可以夹埋一两条生洋葱食!除咗提升咗辣味嘅层次,生洋葱嘅爽脆亦升华咗炸鸡嘅口感☺️真系好正!食炸鸡都可以好fresh😆2️⃣甜辣炸鸡(半份 有骨 $98)相比之下甜辣就无咁突出,个辣一样适中,唔会食得辛苦。味道上系正常发挥,好味,亦都会食唔停👍🏻甜甜辣辣咁亦都系过瘾嘅选择😃📍总结:-炸鸡非常出色,令我明白到点解开到咁多分店😆-炸鸡件数多,半份有6-7旧,所以两个人食一只系可以做到一餐🤪

1️⃣青辣椒蛋黄酱炸鸡(半份 有骨 $123)

2️⃣甜辣炸鸡(半份 有骨 $98)

📍总结:
-炸鸡非常出色,令我明白到点解开到咁多分店😆
青辣椒蛋黄酱炸鸡
甜辣炸鸡