2022-01-06 2812 浏览
禁堂食之前和朋友的最后一餐生日饭,真系多L谢香港政府🤷‍♀️,仍然赶得切食,希望14日之后晚市会开返,今日去咗旧址位于北角现搬咗去天后既Oyster C ,人气依旧,晚晚爆埸,这里主要做熟客仔生意,我老友记系熟客仔,带我嚟食餐好既💛这里主打当然系每天时令生𧐢,各种刺身,师傅会准备当日最新鲜食材,所以都唔需要谂定食啲咩,好似今日我哋想食海胆,师傅就话因为今日质素唔系太好所以冇入,另外熟食例如扒类,串烧 ,意份,汤,炸物亦做得非常出色👍🏻👍🏻仲有好多款甜品都好正,不过今日有生日蛋糕,所以冇叫到。这里已经有一定嘅口碑,黎食过嘅客人一定会回头,黎食就知道咩料😎是日晚餐5人前▪️白洒 x 3 枝 (洒名请睇相)▪️各款生蚝 x 30 pcs ▪️时令刺身 (鱿鱼,牡丹虾,赤贝)▪️龙虾汤 (冇影相🤷‍♀️)▪️洋葱汤(冇影相🤷‍♀️)▪️炸牡丹虾头▪️炸小池鱼▪️蒜蓉包配蟹膏酱▪️蒜蓉包配沙甸鱼酱▪️串烧 (牛舌,鸡肾,墨鱼)▪️美国顶级西冷扒 500g 配美国焗薯▪️烧加拿大厚切极爽谷饲黑毛猪扒配鲜苹果酱及美国焗薯✨必须回访的餐厅,样样食物高质✨ ✨太好食了✨

仲有好多款甜品都好正,不过今日有生日蛋糕,所以冇叫到。

是日晚餐5人前

▪️白洒 x 3 枝 (洒名请睇相)
▪️各款生蚝 x 30 pcs
▪️时令刺身 (鱿鱼,牡丹虾,赤贝)
▪️龙虾汤 (冇影相🤷‍♀️)
▪️洋葱汤(冇影相🤷‍♀️)
▪️炸牡丹虾头
▪️炸小池鱼
▪️蒜蓉包配蟹膏酱
▪️蒜蓉包配沙甸鱼酱
▪️串烧 (牛舌,鸡肾,墨鱼)
▪️美国顶级西冷扒 500g 配美国焗薯
▪️烧加拿大厚切极爽谷饲黑毛猪扒
配鲜苹果酱及美国焗薯

✨必须回访的餐厅,样样食物高质✨
✨太好食了✨