2022-07-28
钟意去泰国的朋友仔,相信对呢间餐厅一定唔会陌生,连续多年被「Thailand Tatler」 读者票选为泰国最好的餐厅之一,食物质素当然有番咁上下,听讲用餐时间成日一枱难求!今晚终于有机会到沙田店品尝一下,我地两个就点左三款菜式🤩🍜泰式牛肉船面 泰国船面汤底浓郁惹味😋唔会好咸 辣辣地 除左有牛𦟌、牛肉片、牛丸之外,配料仲有炸猪皮、猪肉丸等等 牛𦟌都炆得几嫩入味 🤤仲有牛丸都唔错 整体几好食😍份量2个人食刚刚好,金边粉面质爽滑完全吸收晒汤既精华,好入味!钟意食牛🐮的朋友必食之选!✨🥬泰色炒通菜 泰式炒通菜永远唔会令人失望,通菜好嫩不油腻,如果怕食得太辣都可以拣少辣,咸咸香香少少辣够晒惹味😚🐟明炉黄梨肉碎蒸乌头乌头本身都唔多骨好有肉感,鱼肉完全唔腥肉质鲜嫩,而汤底用咗大量蘑菇肉碎去熬汤味道清甜好鲜味,我地都忍唔住饮左碗汤先开始食鱼,鱼肉都可以点特别调配嘅泰式酸辣酱 ,确系好味道👍🏿☺️
炸虾片
泰式牛肉船面