2020-04-25
观塘必食咖啡店,主打唔系咖啡,而系佢嘅特色法式西多士 😍😍 walk in 基本上都无位,所以记住打电话黎book位呀烟熏猪猪卡邦尼 📍$108有芝士脆片,猪面肉,烟腩片,意大利烟肉,蛋汁,意大利面... 同平时啲卡邦尼意粉好唔同,唔系creamy 个只 👍🏻 (唔知系咪老板) 话正式嘅卡邦尼意粉系矿场食物,所以应该用返简单啲嘅材料。佢地仲要用返意大利材料架慢煮鸡胸,罗勒,番茄酱意大利饭 📍$120酸酸甜甜嘅意大利饭本身已经好食,再加埋basil 吊下味 🍝 不过最特别系佢加咗啲日本酸姜系面 (我初头以为系芝士🤣) 加埋落去好特别,一啲都唔会辣焦糖香蕉雪糕法式多士 📍$82即叫即焗,所以记住预返啲时间,大约20分钟左右。唔知系咪因为我地坐bar 枱,店员好易见到我地食main course 嘅进度,所以安排岩哂啲时间上个甜品 😋 热辣辣好松软好厚身嘅西多士,蛋味好香,焦糖香蕉都烧到脆脆地,好好食lunch set 仲会跟碗甘荀汤,唔会有我平时好惊个啲青草味㖞 👍🏻 白咖啡 (应该系latte) 就 +$15 都几好饮
烟熏猪猪卡邦尼 📍$108
慢煮鸡胸,罗勒,番茄酱意大利饭 📍$120
焦糖香蕉雪糕法式多士 📍$82
焦糖香蕉雪糕法式多士
慢煮鸡胸,罗勒,番茄酱意大利饭
烟熏猪猪卡邦尼
甘荀汤