2017-06-19 834 浏览
是日喺The One睇完神奇女侠,有少少肚饿,于是行过隔离街新记,叹返碗招牌芝士面同蜜汁龙须!近lee几年,新记都冇乜点变。不变嘅当然包括服务、卫生,仲有weekend冇set饮品正价啦我哋order咗终极芝士面同埋蜜糖鱿鱼须。终极芝士面比起一般猪颈肉芝士捞面,终极芝士面除咗猪颈肉之外,仲多咗红肠同煎鸡蛋。猪劲肉煎得够香,外焦脆内嫩滑; 芝士味好浓,我将个半熟煎蛋督穿咗𠮶蛋黄,同d芝士捞匀,好和味~蜜汁龙须蜜糖酱汁都仲keep到𠮶水准,鱿鱼须略嫌韧咗少少,同埋唔够入味。炒香咗嘅白芝麻洒喺上面,芝麻香扑鼻~是日礼拜六下午,但餐厅入座率都不算高,既然餐厅营业的话,为什么不提供套餐包饮品呢?? 就算跟餐on top加饮品都已经要加$8,同市场上其他同类食肆比较都不算便宜,更何况正价要接近$20的饮品? 我眼见附近的食客,除咗游客之外,一般嘅用餐食客都冇order饮品,好明显都系因为lee𠮶原因啦~ 为咗赚多𠮶十蚊八蚊,结果得不偿失~ 希望店家有机会考虑周末加设套餐包饮品啦,各有所得~

近lee几年,新记都冇乜点变。

我哋order咗终极芝士面同埋蜜糖鱿鱼须。

2017-06-10