2022-11-14
激安烧肉工房(筲箕湾)📍地址:筲箕湾新成街8号新成中心地下F号舖💰人均消费:$200🌟推荐指数:❤️❤️❤️❤️🤍=================呢间餐厅之前在尖沙咀分店食过系几出色,今日咁岩同朋友去筲箕湾附近郊游,就顺便过埋嚟食野!☺️原来lunch 依家做紧7折连weekend 都有!😍😍🐮九宫格烧牛盛合 $388有九款唔同牛嘅部位俾我哋试,好多都好出色,脂肪比例非常之均匀,其中宫崎A4和牛系我最爱,一食落口就feel到牛脂肪香味,肉质唔太韧唔太软。其他八款都非常出色,冇一款令人失望,好多平时唔会食到嘅部位。🥩和牛沙巴当寿喜烧 $88店员在我们面前用火枪将佢烧熟😍随即在点上黑松露鸡蛋酱,出奇地match!捞埋饭食真系一流!😳明太子焗帆立贝 $78帆立贝大大粒,夹埋上面嘅明太子酱一齐食,口感非常丰富!仲好好食添!🦪广岛蚝$28 一客有两只,仲要大大只!上面铺满劲多蒜蓉,加上蚝又肥美,非常好食😍😍😍🍹泠泡荔枝乌龙茶$18无糖的乌龙茶渗住清新的荔枝味,有种解油腻嘅感觉想休闲咁喺筲箕湾食烧肉的话,就一定要试吓呢间。😍
📍地址:筲箕湾新成街8号新成中心地下F号舖
🥩和牛沙巴当寿喜烧 $88
明太子焗帆立贝 $78
🦪广岛蚝$28
🍹泠泡荔枝乌龙茶$18
无糖的乌龙茶渗住清新的荔枝味,有种解油腻嘅感觉
想休闲咁喺筲箕湾食烧肉的话,就一定要试吓呢间。😍