2024-10-29 340 浏览
屋企附近嘅越南菜餐厅,定期都会去帮衬,每次必食我最爱嘅咖喱软壳蟹!香芒软壳蟹米纸卷薄薄的米纸包住软壳蟹,炸得好香脆,加上芒果的酸甜,味道清新又开胃!沙嗲串分别有两串鸡肉和两串猪肉,上枱已经香喷喷,充满炭烧香味,鸡肉和猪肉都非常嫩滑,配上沙嗲酱更加惹味!咖喱软壳蟹卖相好靓,最推荐的一道菜就是炒软壳蟹!软壳蟹炸得外脆内嫩,啖啖蟹肉,咖哩味道微辣,又不会盖过蟹的鲜味,吃起来非常香浓多汁,超级惹味,份量仲好多好抵食!WTP火车头汤河粉火车头河粉嘅汤底清甜,用牛骨、牛肉同多种香料熬成汤底,煮熟河粉后配牛丸同牛嘅唔同部位,有牛腩和牛柏叶等,临食再加大量芽菜、金不换、青柠、辣椒提升味道层次。成碗汤河咁多牛,啱哂咁牛魔王!香芒糯米饭芒果新鲜又多汁,食落爽滑清甜,香味满溢,与浸透满椰汁的糯米饭一起食,软糯甜美嚼劲十足,饭后值得一试。热龙眼水入秋转季时的滋补恩物,龙眼性味温和,开胃益脾,大人细路都啱饮!冰糖雪梨生姜蜜冰糖雪梨够晒滋润,加埋生姜蜜可平衡梨的寒凉,还可以暖和身体,入冬必饮,所有生姜蜜系列晚市都做紧半价㗎!

香芒软壳蟹米纸卷

沙嗲串

咖喱软壳蟹

卖相好靓,最推荐的一道菜就是炒软壳蟹!

WTP火车头汤河粉

香芒糯米饭