2021-10-26 592 浏览
虽然三点几系下午茶时段,但最后拣左「乐天冰室」黎食,因为实在太肚饿。依间「乐天冰室」应该系我见过既冰室入面最大间,同埋基本上间野都系客似云来。楼面大客多既关系,伙记都其他冰室/茶餐厅既多,所以叫落单好快有人黎。其实依间「乐天冰室」之前已经食过几次,但佢既「泰式无骨海南鸡饭」以冰室黎讲我觉得好好食,所以今次都系叫左依个海南鸡饭,再加左个「酥皮叉烧包」。「酥皮叉烧包」:😉😉虽然叉烧包个味系唔错,酱汁都好足够,包都好软熟,但系个包今次实在太油,油到成个包底都系黄色油,个皮都唔够脆😓「泰式无骨海南鸡饭」:😉😉😉😉😉鸡既份量足够,有鸡髀位又有鸡胸。今次我无加$5转油饭,因为自己几中意依间既白饭够干身,同埋个酱酸酸辣辣好开胃,捞白饭已经够食。个人评分(满分为5)味道:😉😉😉😉环境:😉😉😉员工友善度:😉😉😉CP值:😉😉😉😉

「酥皮叉烧包」:😉😉
酥皮叉烧包

「泰式无骨海南鸡饭」:😉😉😉😉😉
泰式无骨海南鸡饭

个人评分(满分为5)
味道:😉😉😉😉
环境:😉😉😉