餐厅: CaN LaH
资讯:

餐厅: CaN LaH
资讯:

2024-06-14 1093 浏览
明明呢个星期一系公众假期但返左2日工已经心很累😅好在有个mid week dinner去期待下。我地一行七人去左IFC既CAN LAH食星马菜🇸🇬🇲🇾等位果阵先去室外饮下野。呢到景色一流,望住个维港景一路吹水一路饮野真系几叹下😌3-8pm仲有happy hour,红、白酒、cocktails mocktails、啤酒等等任你拣🍷🥂🍻🍸🦐眼泪虾枣虾枣炸至金黄香脆,个馅是系人手剁既虾肉,配埋酸酸甜甜嘅酱汁一齐食,几出色既一道前菜😋🍖老隆药膳肉骨茶呢个系我当晚既最爱之一!我极少饮肉骨茶,因为好惊个药材味。但呢个药材味唔重,饮落有啖啖既胡椒味,浓郁得黎超暖笠笠😋用料仲好丰富,有排骨、猪肚、猪头肉、蒜头等🦀砂𦛨越黑胡椒焗螃蟹食星马菜必定要食黑胡椒螃蟹!但唔系间间都做得好味。呢到既蟹超惹味,辣度十足,食到损晒手指😋只蟹仲好大只,睇下只蟹钳几咁厚肉!🦀流沙牛油螃蟹除左食黑胡椒螃蟹之外,我地试左呢个新口味。食落甜甜地带浓郁牛油香,一样咁出色😋如果有得配馒头沾埋个酱一齐食会仲正!🫛🍆四大天王XO酱炒长豆,秋葵,茄子同臭豆,浓味得黎辣辣地既一道菜。第一次食臭豆,味道有啲神奇唔识形容但我几钟意,未试过既绝对

🦐眼泪虾枣

🍖老隆药膳肉骨茶

🦀砂𦛨越黑胡椒焗螃蟹

🦀流沙牛油螃蟹

🫛🍆四大天王
XO酱炒长豆,秋葵,茄子同臭豆,浓味得黎辣辣地既一道菜。第一次食臭豆,味道有啲神奇唔识形容但我几钟意,未试过既绝对可以一试。

🐓正宗海南麻鸡
呢个就正常发挥啦,鸡肉嫩口,而且大部份已去左骨方便食用。例牌都系沾甜豉油、姜蓉同辣酱。

🦐🐙怡保干炒海鲜米粉
足料海鲜,有大虾、鱿鱼同带子,够镬气。

🥥原个雪燕香芒椰子盅
云尼拿雪糕上面系雪燕,底下系杨枝甘露同椰子肉布丁,甜度适中😋