2022-11-21 212 浏览
大闸蟹当造时期梗系要继续食啦🦀今次同朋友去咗酒店食,依家做紧个大闸蟹宴餐$488/位,食完觉得CP值好高,而且服务都好好😍食完会再想番转头👍🏻🦀大闸蟹盛宴🔸龙皇吐雾酒香鲜鲍鱼:真系做出好似吐雾,好吸晴👀鲍鱼有淡淡的酒香味,肉质爽口,作为头盘真系好开胃。🔸孔门叁彩蝶(黑毛猪叉烧、陈醋水晶肴肉、艳影虾球)黑毛猪叉烧:蜜味中带点焦香,肥瘦均匀,好厚身但入口系好松软👍🏻陈醋水晶肴肉:香味浓郁,好清香既陈醋味,卖相犹如水晶,肉质细嫩。艳影虾球:外皮炸得好香脆,虾肉大只而且非常弹牙,酱汁酸酸甜甜好鬼正😋🔸蟹粉蟹肉千丝豆腐羹:就咁睇材料好足料,味道偏清淡更食得出蟹肉嘅鲜味!🔸清蒸大闸蟹(1只/5两重)黄澄澄的蟹膏食落黏嘴巴👄浓郁香醇,连蟹肉都好鲜甜👍🏻🔸蟹粉蟹肉扒菜苗:蟹肉铺满菜苗上,蟹肉份量非常多✨令平凡嘅菠菜味道变得有种鲜味!🔸蟹粉小笼包:即蒸关系时间等耐少少,皮薄馅料足料,汤汁味浓而不失鲜香😋🔸日式海鲜炒饭:材料丰富,食得出好有镬气,饭粒够干身!🔸姜茶汤圆:食埋姜茶汤圆就驱寒暖胃👍🏻成个套餐好满意❣️

🦀大闸蟹盛宴

🔸孔门叁彩蝶(黑毛猪叉烧、陈醋水晶肴肉、艳影虾球)

🔸日式海鲜炒饭:材料丰富,食得出好有镬气,饭粒够干身!

🔸姜茶汤圆:食埋姜茶汤圆就驱寒暖胃👍🏻成个套餐好满意❣️