2022-10-20 17 浏览
聚烧遥深水埗褔华街120号地舖今日约左朋友去深水埗买电脑零件,行到好肚饿,决定去食好西,经过见到呢间食串烧,系门口已经闻到好香既烧烤味,忍唔住即刻冲入去食。餐厅环境唔算特别大,但胜在坐得几舒服,而且即叫即烧,上菜速度都唔算慢,全都都系热辣辣架,由于我地实在叫左太多野食,所以唔逐样介绍,其中有几款食物我都觉得可以encore!烧牛舌超级厚切,而且个调味好惹味,食到停唔到口烧五花腩/烧猪颈肉劲爽口弹牙,脂肪分布平均,完全无好油腻既感觉,而且全部啖啖肉。烧鸡扒份量几大,而且系蜜汁烧鸡扒,食落甜甜地,D鸡皮亦都烧到好香脆。烧明太子鸡翼啖落好香明太子味,鸡翼涨卜卜,口感非常丰富。烧翠肉瓜有5-6旧,食落好爽脆好好味啊牛油芝士焗杂菌面头有超级海量既热熔芝士,基本上每一啖杂菌都有浓浓既芝士包住,好有诚意啊!整体黎讲呢间餐厅一定会ENCORE,因为超级近地铁站,食完饭之后过条马路就已经可以搭地铁返屋企,而且所有食物价钱都非常亲民,服务态度都一流,值得加分。
聚烧遥
深水埗褔华街120号地舖

烧牛舌
超级厚切,而且个调味好惹味,食到停唔到口

烧五花腩/烧猪颈肉

烧鸡扒

烧明太子鸡翼
啖落好香明太子味,鸡翼涨卜卜,口感非常丰富。

烧翠肉瓜
有5-6旧,食落好爽脆好好味啊