2017-10-25
下午菜嘅时间黎到长沙湾呢头~ 听讲有间cafe几舒服野食又唔错!所以同男朋友黎左试😊.装修系行少少复古风 但好钟意下午呢啲时间日光透入黎嘅感觉 感觉好舒服💓由于我地2点半左右黎到 成个menu由午餐同下午茶到散叫全部都嗌得😂.午餐我地嗌左个芝士肉酱千层面 ($68)上面一层焗得微焦脆☺️ 热辣辣食最正而下面茄酱好够~~~ 酸酸甜甜超开胃!而且非常入味!每层面块都吸收哂个茄汁😍仲有好多杂菌同埋蔬菜!好味啊💓.连埋嘅餐汤系杂菌蘑菇汤~~会比较稀身😢不过我觉得略嫌菇味唔够 texture再浓啲会更好🙈.而下午茶我地嗌左烟鸭胸薄饼 ($40)上面嘅烟鸭胸系切碎成一丝丝 有阵阵烟熏味道 我钟意☺️薄饼系薄批底个种 焗得好香脆~侧边仲有沙律 个人认为40蚊性价比都几高😳.我地仲单嗌左款鸡油菌意大利云吞 ($98)虽然比较贵 但实在太耐无试过喇!好想食🙈个忌廉非常creamy🤤🤤煮得好浓郁而意大利云吞唔会煮到烂腍咁 系仲有少少咬口嘅质地😊每只仲要好饱满塞满左香香嘅杂菌~.我餐饮嗌左玫瑰拿铁 (+$8)好钟意玫瑰花香唔假 系慢慢系每啖渗出黎咁奶香都几重☺️唔错!呢间性价比真系好高啊~~~仲要店员都好好服务态
野食又唔错!所以同男朋友黎左试😊
装修系行少少复古风 但好钟意下午呢啲时间
日光透入黎嘅感觉 感觉好舒服💓
午餐我地嗌左个
芝士肉酱千层面 ($68)
上面一层焗得微焦脆☺️ 热辣辣食最正
而下面茄酱好够~~~ 酸酸甜甜超开胃!
而且非常入味!每层面块都吸收哂个茄汁😍
仲有好多杂菌同埋蔬菜!好味啊💓
芝士肉酱千层面
连埋嘅餐汤系杂菌蘑菇汤~~
会比较稀身😢
不过我觉得略嫌菇味唔够 texture再浓啲会更好🙈
餐汤
而下午茶我地嗌左
烟鸭胸薄饼 ($40)
上面嘅烟鸭胸系切碎成一丝丝 有阵阵烟熏味道 我钟意☺️
薄饼系薄批底个种 焗得好香脆~
侧边仲有沙律 个人认为40蚊性价比都几高😳
芝士烟鸭胸薄饼
我地仲单嗌左款鸡油菌意大利云吞 ($98)
虽然比较贵 但实在太耐无试过喇!好想食🙈
个忌廉非常creamy🤤🤤煮得好浓郁
鸡油菌意大利云吞
我餐饮嗌左玫瑰拿铁 (+$8)
好钟意玫瑰花香唔假 系慢慢系每啖渗出黎咁
奶香都几重☺️唔错!
玫瑰拿铁
呢间性价比真系好高啊~~~仲要店员都好好服务态度!所以真系好舒服 好岩系度hea个下午❤️
下次会想黎试佢嘅晚餐😚