上户酒场位于九龙城,今次我唔食泰菜嚟食日本菜🇯🇵两人套餐只需$1488第一款菜式系松叶蟹肉青颏果蟹籽沙律🦀,个沙律色彩缤纷,新鲜嘅蟹肉配上青颏果同蟹籽,味道鲜美,好开胃。接下嚟系樱花虾炸豆腐🍤,个炸豆腐外脆内软,加埋香脆嘅樱花虾,食落鲜甜香脆,好好味。然后系刺身寿司盛盒🍣,盒里有矶煮鲍鱼、黑松露带子寿司、三文鱼刺身、火炙左口鱼寿司、赤虾刺身同油甘鱼寿司。每一款寿司都好新鲜,特别系黑松露带子寿司,带有一丝丝黑松露嘅香气,令味道更加特别。之后系原只活龙虾🦞,以铁板烧方式烹调,龙虾肉质鲜嫩多汁,带点炭烧香气,一啖下去,鲜味四溢。然后试咗烟熏串烧自选三款,包括牛舌心、鸡翼同白鳝。牛舌心肉质鲜嫩,鸡翼烟熏得恰到好处,外脆内嫩,而白鳝则弹牙可口。饮品方面,嗌咗一个乳酸汽水作为结尾,我试咗两款甜品,朱古力香蕉蛋卷同抹茶香蕉蛋卷🍨。朱古力香蕉蛋卷香甜浓郁。而抹茶香蕉蛋卷则带有抹茶嘅香气,清新又可口。总括而言,上户酒场嘅菜式多样丰富,味道鲜美,质素高。除咗以上提到嘅菜式,餐厅仲有其他精致嘅选择,值得一试。💯👍

饮品方面,嗌咗一个乳酸汽水