2017-01-01 583 浏览
朋友聚餐选址红磡新开嘅汉堡包店,呢度嘅特色系意粉同饭,唔会落盐全部利用自家制大虾牛尾高汤嘅汤嘅香浓未到做根底煮出健康美味嘅意大利饭。环境舒适,很有风格。点左呢个黑松露意大利饭,有正宗意大利饭的烟韧带硬嘅口感,黑松露味道香浓。配上餐白酒。白酒带点桃子,香梨和柑橘的香气,夹杂了烤面包和金银花的香味。顺滑口感,配上黑松露嘅香味,配搭得宜。强烈推荐系呢度嘅炸芝士,可以拉到30厘米咁长,烟银口感,外脆内香,同喺韩国乐天食嘅一样咁好食。另一个精彩必点嘅就系佢哋嘅和牛汉堡虽,冇其他汉堡包店一样咁丰富嘅材料,只系用和牛同埋少少酱汁,同埋芝士,简简单单几样野已经做到好好嘅效果。我谂最主要嘅原因系因为佢哋用相质素很高的澳洲和牛做汉堡包10分Juicy , 配上松软嘅汉堡包包,配上红餐酒。同样来自澳洲嘅One Tree Plain,是一款结构平衡的葡萄酒,柔顺的单宁,很适合配牛肉类食物。大家嚟到呢度不妨同呢度嘅负责人倾下, 选配适合嘅餐酒伴食物,会将简单的晚餐变得更加丰富。你都一定要食拉丝芝士,好好味!
环境舒适,很有风格。