2022-10-17
今日去完铜锣湾买嘢, 之后就去咗 ❥⧽乐天皇朝 ❥⧽ 食晚饭。餐厅走型格 modern 路线, 环境好宽敞, 由门口入去见到有个水池喺中间, 感觉好有空间感。𓊈鲍鱼炒饭 $𝟙𝟚𝟠𓊉呢个鲍鱼炒饭感觉好矜贵, 有只鲍鱼喺面㗎, 鲍鱼有咬口, 炒饭好香而且粒粒分明!𓊈风味沙拉排骨 $𝟙𝟘𝟠𓊉沙拉排骨炸过所以好香脆, 每一块排骨都蘸满沙拉酱, 味道好香浓, 甜甜地。排骨好 juicy 软腍, 好好味, 份量仲要好多。𓊈招牌原味小笼包 $𝟞𝟠𓊉喺八色小笼包同原味小笼包 2 者之间挣扎咗一阵, 最后拣咗原味, 可以试到原汁原味。小笼包皮好薄肉好厚, 里面好多汤汁, 多汤汁真系好正。𓊈上海风味酱鸭 $𝟞𝟛𓊉我之前未食过酱鸭, 原来酱鸭嘅质感同腊鸭有少少似, 不过相对地无咁咸。✧✧ 整体食物都好食又特别, 店员好 attentive, 唔会成日喺侧边, 但系需要帮忙时就好快出现。
𓊈鲍鱼炒饭 $𝟙𝟚𝟠𓊉
𓊈风味沙拉排骨 $𝟙𝟘𝟠𓊉