餐厅: 叁茶陸飯
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-02-09 944 浏览
今次黎到系愉景新城隔离嘅中染大厦嘅8米半商场,餐厅系食台湾野,咁就睇吓个肉燥饭系咪真系同台湾个边一样咁好食先😋⋯⋯我叫左台湾肉燥饭($38),系呀净系叫一个饭咋,未讲野食之前,间餐厅都几易揾,不过差啲行过龙去左愉景新城,8米半一路直行就见到。11点去到一个人都无,入面装修几靓,内部环境唔错。星期一至五中午食好似有折头,紧系早去先有啦😉,不过今日系星期日,所以系无任何优惠咖😔⋯⋯台湾肉燥饭($38),价钱黎讲都算抵食嘅🤩,睇翻个餐牌,有两张餐牌,一张系打直嘅,另一张就系大大只字写住Lunch Set,依张餐牌会贵啲,问过店员两个都系同样份量,Lunch Set个个台湾肉燥饭要$56,但系多左个前菜同埋有杯野饮(南投小农红茶或彰化苿莉绿茶)。若果Lunch Set连加一要$61.6 ($62)比净叫$41.8($42)贵咗$20到,唔同嘅系多咗个前菜同埋杯野饮。我觉得净叫会抵食啲,唔够嘅可以加多个小食都得⋯⋯肉燥饭个卖相都几好,似足系台湾食嘅肉燥饭。咁都要试吓个味似唔似先,肉燥份量几多,仲有半只卤水蛋,肉燥够入味,但唔会好咸,捞饭一流,啲卤水汁覆盖晒啲饭,粒粒饭都有卤水汁。一啖又一啖咁放入

,唔够嘅可以加多个小食都得⋯⋯
台湾肉燥饭

,仲有半只卤水蛋,肉燥够入味,但唔会好咸,捞饭一流,啲卤水汁覆盖晒啲饭,粒粒饭都有卤水汁。一啖又一啖咁放入口,仲以为依度系台湾,唔会夸张咗,真系唔错㖞
。台饮就无乜意欲想试啦,应该同其他出面嘅台饮大同小异⋯⋯
台湾肉燥饭

值得一试嘅台湾餐厅👍🤤,推荐大家食台湾肉燥饭,唔系好想要前菜同埋杯绿或红茶嘅话,就系个打直张纸叫会抵啲,食香味俱全
,份量多少少会更好。服务态度中下啦,可能佢赶住食lunch所以燥左啲同埋黑晒面(个个店员系无带口罩),点餐到野食等左10分钟左右啦,唔算好耐,11点咁早黎,可能个厨房啱啱先开始整,总括而言推荐大家去依间餐厅食嘢
⋯⋯

2020-02-09