餐厅: Chatterbox Express
资讯:

2023-07-10 126 浏览
今日收工今晚想食下啲重口味嘅嘢,胆粗粗同朋友一齐过咗去太古揾吓好嘢食,意外发现咗一间新加坡过江龙,地点都算易揾,价钱又唔贵㗎~喺太古站大概行5分钟左右就已经会到,门口非常光猛好易认,俾人一种好warm嘅感觉入到去店内环境好舒适,灯光光线十分充足,店员亦都勤于清洁,所以坐得非常舒服文华海南鸡饭作为呢间餐厅嘅招牌菜,海南鸡肉质鲜嫩,咬落口非常质感细滑,重点系餐厅好贴心帮我哋去咗骨,所以十分方便实用;附赠的蔬菜鸡汤味道浓郁,配料亦很足够;油饭的油香和鸡香味十足,并不会过分油腻。新加坡肉骨茶面线肉骨茶的精髓在乎于汤底,餐厅的汤底有浓烈的胡椒味,药材味不会过分浓烈所以容易入口,饮完之后成个人都好似即刻暖左一下咁样啦; 配料都好足够㗎,肉骨充足,并且每一嚿都非常绵,直头好似化骨绵掌咁样;入面嘅豆卜金针菇同埋油炸鬼非常入味,值得一赞🫶🏻🫶🏻冻美禄哥斯拉千祈唔好以为呢杯只系平平无奇嘅美禄,上面加咗好好味嘅云呢拿雪糕,同埋朱古力脆脆波波,三重口感加埋一齐甜,到入心入肺🥰🥰冻四季柑汁呢杯饮品,简直系我嘅私心推介,酸甜嘅比例啱啱好,饮落去之后好开胃,亦都有少少似我哋嘅咸柑桔,饮完之后喉咙好舒服

• 冻美禄恐龙