2023-09-06 76 浏览
小樽渔港二人前套餐$1,088Otaru Set $1,088 for two persons我最近去咗一间餐厅试咗佢哋嘅季节沙律,真系被味道同质感完全征服!食完之后,我整个人都感觉灵魂都被洗涤咗一遍!一开始就玩游戏,一手抓赤虾,你攞到几多只,就有几多只免费送俾你食。我哋今次有七只免费,劲甜劲开心。首先,佢哋嘅精选刺身五点真系令我惊艳!三文鱼腩、拖罗、明太子左口鱼、油甘鱼同金目鲷,每一款都新鲜得冇话讲!刺身质感嫩滑,入口即化,令我嘅味蕾瞬间爆炸!特别系明太子左口鱼,加埋啲咸香嘅明太子酱汁,真系令人欲罢不能!然后仲有日本直送活生蚝!蚝肉鲜嫩多汁,每一口都充满海洋嘅鲜味,好似海浪嘅拥抱一样!真系令我回味无穷!另外仲有鲜活南非鲍鱼同北海道帆立贝同函馆北寄贝!佢哋嘅口感都好弹牙,鲍鱼滋味浓郁,帆立贝同北寄贝都有鲜甜嘅海味,每一口都令人陶醉!接著就系人气味噌甲罗烧同成田蒲烧鳗鱼丼!味噌甲罗烧嘅香气好浓郁,每一口都带有炭火烧烤嘅独特风味,真系令人叹为观止!成田蒲烧鳗鱼丼令我惊喜不已,鳗鱼肉质鲜嫩,配上蒲烧酱汁,一口接一口都停唔到!最后嚟紧就系火炙香葱三色迷你海鲜丼同甜品杏仁奶冻!海鲜丼有螺、三文鱼
小樽渔港
二人前套餐$1,088

最后嚟紧就系火炙香葱三色迷你海鲜丼同甜品杏仁奶冻!海鲜丼有螺、三文鱼同左口鱼,每一款都新鲜鲜甜,火炙过嘅香葱令味道更加丰富!杏仁奶冻甜而不腻,滑顺嘅口感令我嘅甜蜜指数瞬间飙升!

呢度绝对系一个值得一试嘅地方!

秋田浜烧食堂 (尖沙咀)
地址:尖沙咀天文台围8号地舖