2021-09-21
今日朋友话铜锣湾有间食蟹嘅几出名,咁我地就决定一齐去试下,间野其实都好就脚,系铜锣湾地铁站出行大约几分钟就到啦。😊 原来之前嘅桥底辣蟹其他分店都暂时休业,搬咗嚟呢个新地址。一去到,店员都好好招呼,好快就帮我地安排座位。🤍环境方面,呢间舖头都坐得舒适,座位都算阔落。讲到明系桥底辣蟹,咁当然一定要点嘅菜式就系避风塘炒蟹啦。😍😍 而家晚市做紧一个超抵嘅孖宝,就系一只避风塘炒辣蟹,再加沙姜鸡(半只),都系四百几蚊,真系非常抵㗎 !其实仲有好多唔同嘅孖宝选择,我都影咗个餐牌俾大家睇吓。我哋重点咗好多唔同嘅小菜,价钱都好抵吓㗎,都系60几蚊至到90几蚊不等。😛😛😛 试多几个小菜都唔怕啦。我哋都叫咗唔同嘅小菜,例如蒜蓉炒通菜,豉椒炒蚬,铁板田鸡等等,全部都煮得好出色。😍😍👍🏻讲返今日嘅主角避风塘炒蟹先,只蟹真系超巨大,上枱𠮶阵真系吓亲,估唔到呢个价钱都有咁高质嘅蟹食,性价比非常的高。同埋只蟹肉新鲜甜,非常多肉,我哋三个人食都刚刚好。😍😍👍🏻 推荐大家一定要来试呢个菜式!最后,店员都非常亲切咁样为我哋送上红豆沙做糖水,满足我哋食甜品嘅欲望,佢哋嘅服务非常体贴㗎。😍👍🏻