2022-11-04
之前喺新加坡食过一次天天海南鸡饭,今次系第一次喺香港食呀🤭估唔到质素都可以啵有好多唔同嘅套餐拣呀,啱晒啲有选择困难症嘅人😬,我哋叫咗「新加坡米芝莲二人套餐」($499),包咗前菜、小食、炖汤、海南鸡、蔬菜、鸡油饭及饮品首先前菜拣左海南沙律,系用番石榴、士多啤梨整成嘅水果沙律来的🥗,做开胃菜一流餐饮可以自选「五十年代系列」饮品,我哋叫咗恐龙美禄同埋酸柑桔蜜,味道正常水准交到货~小食拣咗斑斓汁椰香鳕鱼,鳕鱼系切成细粒炸过嘅,几香口,点埋椰汁食几得意👍🏻炖汤凤梨凉瓜干贝炖龙骨,几多汤料,用凤梨煲汤第一次饮,饮落甜甜地咁☺️海南鸡可以拣天天海南鸡或者正宗海南鸡,我哋拣咗前者。食落ok,几嫩滑👍🏻,鸡肉都唔少,啖啖肉~点埋酱汁食几好味,食海南鸡当然就系配鸡油饭啦~参巴辣椒炒通菜,面头系脆卜卜嘅炸白饭鱼,参巴酱经常出现喺娘惹菜,够惹味啱晒送饭🤤总括嚟讲餐厅水准可以,上菜非常快,啱晒想食新加坡菜嘅人😆
总括嚟讲餐厅水准可以,上菜非常快,啱晒想食新加坡菜嘅人😆